Χαλβάς με ταχίνι, μέλι και κακάο χωρίς ζάχαρη
2016-02-04 13:41:09
- Σερβίρεις : 0
- Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
- Έτοιμη σε : 0m
Υλικά
- 1 ½ φλυτζάνι σουσάμι
- ¾ φλυτζανιού μέλι
- 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κουταλιές κακάο
- 3 – 4 κουταλιές ταχίνι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά σε μία λεκάνη προσθέτουμε το μέλι, το σουσάμι, τη βανίλια, το κακάο, το ταχίνι και ανακατεύουμε τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Στη συνέχεια χωρίζουμε το χαλβά σε 2 μέρη και στο 1 μέρος ρίχνουμε το κακάο και ζυμώνουμε καλά το χαλβά μέχρι να ομογενοποιηθελι το μίγμα.
Βήμα 3
Τέλος παίρνουμε μία φόρμα, στρώνουμε πρώτα τον σκέτο χαλβά, από πάνω ρίχνουμε αυτόν με το κακάο, τον τοπθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μόλις σφίξει τον ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.